27 Temmuz 2011 Çarşamba

Üniversite Tercihi için Makine Mühendisliği #1

Dilimize "makine mühendisliği" olarak çevrilmiştir. İngilizce adı "mechanical engineering" dir. Tam çevirisi mekanik mühendisliği olup, makineyle pek alakası yok gibi görünmektedir.

Fizik kendi içinde mekanik, optik, elektrik gibi dallara ayrılır. Mekanik, çok geniş bir daldır. Ve makine mühendisliğinin konusunu oluşturur. Makine mühendisleri eğitimlerinin çok büyük bir kısmında fizik öğreneceklerdir. Bu yüzden bir makine mühendisi adayı, fizik konusunda iştahlı olmalıdır.

İlk yıl; matematik, fizik, kimya gibi temel bilim dersleri ve teknik resim, statik gibi temel mühendislik dersleri öğretilmektedir. Mühendisler için çok önemli olan teknik resim, bu bölümde daha ayrıntılı öğretilir. Ve birçok dersle iç içedir.

Makine mühendisliği çok geniştir. Bu sebeple birçok üniversitede eğitim dallara ayrılır. Konstrüksiyon, İmalat, Otomotiv, Mekanik, Termodinamik ve Isı Tekniği, Enerji bu dallardan bazılarıdır. Öğrenci zamanı geldiğinde bu dallardan birini seçecektir. Yıldız Teknik Üniversitesine ait şu sayfada dallarla ilgili kısa bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder